HTML

T L T C Bulldogság

Bulldog az egész világ és én vagyok benne a marionett bábu.

Friss topikok

Címkék

2008 (4) 2009 (1) 2010 (5) anglia (13) angol (3) angolbulldog (2) austin (2) best (1) bis (7) bitch (1) bob (21) bob. (1) bos (10) boy (5) breeder (1) brindle (2) bull (1) bulldog (34) bulldog. (1) bulldogger (1) cac (3) cacib (2) carberry (1) cc (4) celeb (1) champion (2) chris (1) cica (1) club (3) craziness (2) cruelty (1) crufts (1) csíkos (3) daphne (1) dog (6) dogshow (1) dominans (2) england (2) érdekes (1) erossino (5) euro (2) fehér (2) fenotípus (2) folding (1) gén (2) genetika (2) genotípus (1) golden (1) grifo (1) harry (1) (1) holland (1) hungary (1) iceglint (1) jazmin (1) judge (1) junior (1) kacsa (1) kan (3) kiállítás (25) kiállítás. (1) klára (1) klári (1) kölyök (2) kylie (1) leaflet (1) leg (3) lemon (1) leo (1) leoniso (4) lotty (1) love (2) luton (7) m (1) macska (1) mentés (1) mona (1) moon (1) new (1) noe (1) olasz (1) panda (1) piebald (1) puppy (4) rcc (1) recesszív (2) red (1) res (2) rescue (1) rita (1) shakira (1) show (27) show. (1) slovenia (1) special (12) statue (1) szín (1) szobor (2) szuka (2) till (1) tltc (2) to (1) towel (1) uk (1) video (1) vörös (1) westminster (2) zsargal (1) Címkefelhő

Linkblog

Bulldog nevek. Bulldog names

2010.01.09. 11:14 tltcbulldog

 NÉV KÖTELEZ

Gyere!!!!!! Gyeeeeere ideeee Churchill!!!!  Ülj le! ÜLJ MÁR LEEE! CSŐRCSILLL!!!  vagy

...kicsi Killer-kém, de szereti mama a kicsi kutyáját, naaa adjál egy puszit Maminak! Killlcsikém! nyam... nyam... nyam..., kérsz egy kis csokit? jaj de szereti a csokikát...

Érdekes belegondolni abba, vajon létezett e olyan személy aki Sir Winston Churchill-re eképpen förmedt volna rá.

Vagy egy Gyilkos-nak ( Killer ugye ezt jelenti, ha jól tudom), vérszomjás termináá...-izé-nek csokit kínálgatva, puszit kérünk...

Mint ahogy gólyahozta csimótáinknak is korszaknak megfelelő, divatosabbnak igérkező neveket adunk, úgy "a pénzenvásorolt, ajándékbakapott, utcárólfogadott" bulldogjainknak is adunk érdekesebb, hangzatosabb, divatosabb neveket. ( Kolompár Zsenárító = Gödördombi Prince William:) ) Törzskönyves,  kiállítási kutyáknak tenyésztők sokszor olyan neveket adnak, amelyek tényleg hangzatosak és egyediek. Ez országonként, tenyészetenként is más és más. Általában nyomonkövethető, pl.: almonként, ABC betűit követve kapják meg a neveket a kisbulldogok. De vannak, akik más rendszert találnak ki, a saját kreativitásához hűen. Az angol showbulldogok nevei között gyakori I'm ... ( Én vagyok ...), He's ..., She's... ( Ö ...), Sheeza ..., Heeza ... ( Ö vóóna ...) stb nevek, nem különben híres, neves márkák nevei és nemesi családok-, családtagok címei, mint például Jack Daniels, Cavalli, Diesel,  Rolex, Forever Noble, Duke stb. Nagy általánosságban mondható, hogy kanok elnevezésénél az erőt, a kitartást, a nemességet, az elszántságot képviselő nevek vannak előnyben. Szukák esetében gyakrabban szeretnék kifejezni a nevükkel a kedvességüket, a nemességüket, a bűbájukat.

 

Más a helyzet a hívónévek tekintetében. Itt tényleg arra törekednek (vagyis törekedjenek!), hogy könnyen kiejthető, könnyen értelmezhető, hangzatos, vezényszavakkal össze nem keverhető, két-három szótagból álló név legyen. Személy szerint hiszek abban, hogy a NÉV KÖTELEZ.  És abban is, hogy nevükben hordozzák a sorsukat. Vannak olyan negativ értelmű, vagy betegségre, betegességre utaló nevek, mint például Ebola ( ... egy folyó neve, de általában betegség és járvány jut az ember eszébe), vagy Kripli ( ez egyszerűen azt jelenti, hogy nyomorék). Ilyen neveket nem szeretem. Viszont azokat a neveket, melyek kedvességet és békét sugároznak magukból, jobban kedvelem. Ha tudok, mindig azt tanácsolom újdonsült gazdiknak, hogy kellemes, kedves, pozitiv értelmezésű nevet adjon bulldogjának.

Miért fontos olyan nevet adni, mely értelmes, pozitiv kisugárzású?

Miért fontos úgy szólítani a kedvencünket, hogy jó érzést keltsen bennük, bennünk és azokban, akik meghallják?

Miert fontos törekedni a névválasztásnál arra, hogy legalábbis ne legyen negativ kicsengésű?

 Azért fontos, mert bulldogunk az élete során azt a nevet, amit tőlünk kapott a keresztelőn, 30 000-40 000szer, azaz harminc-negyvenezerszer hallja és ennyiszer sugározzuk ki feléjük a "kinemmondott" energiát, evvel is hatással vagyunk az életére, az erőnlétére. Személyes tapasztalataim is azt mondatják, hogy ez így van. 

 

A gyakori bulldog nevek.:

Kanoknál: Winston, Winny, Churchill, Brando, Bruno, Capone, Kapo, Bobby, Bufi, Yoda, Clyde, Bear, Maci stb 

Szukáknál: Dundi, Donna, Dolly, Bubu, Bigi, Bonnie, Ellie, Mrs Lipton, Lily, Lola, Daisy stb.

Nagyon sok név lézetik és csak a fantaziád határai szabják meg, hogy melyiket válaszd. Csatolok egy linket, ahol kutyaneveket lehet lesni. Íme  www.kutyakozmetikus.hu/kutyanevnapok.html  .

Sok bulldog kannak Winston, Winny vagy Churchill a neve. Azt gondolhatnánk, hát persze a bulldog és Churchill elválaszthatatlanok. Ez is egyike a sok szteriotípiának, mint példaul " az egér sajtot eszik" vagy "a sündisznó hátán cipeli a zsákmányát, tüskéire fölbökve".

Velem együtt kevesen tudták eddig, hogy Sir Winston Leonard Spencer Churchill-nek soha nem volt bulldogja és nem is lesz bulldogja. Ő uszkár fan-ként két törpe uszkárt is tartott. Családtagként kezelte mindkét Rufust, mert így nevezte el mindkettőt. Viszont bulldogot, mint "reklám anyagot" használhatta a személyes imázsának növelésére. A Második Világ Háború alatt a brit lakosság és a szövetséges erők számára óriási hatással bíró beszédjeiben tükröződő merészségét és karizmatikus személyiségét az angolbulldogéhoz hasonlították.

Tettek egy lapáttal erre, készült a "reklám" fotó is. 

Lent, hátul Sir Winston Churchill és elől Rufus.

 

 

 

 

 

Egy szónak is száz a vége.:) Azzal fejezem be ezt a posztot, hogy olyan nevet adjunk a bulldogjainknak, amit mi szívesen mondanánk ki és ők is szívesen viselnének. 

...és köszi Rita a felvilágosítást, churchilli dilemmában. :)

 

 

  

...és "V"...

:):):) a jobb kéz felfelé tartva, mutató és középső ujjak kinyújtva, széttárva...

...győzelem, nem lehet más csak "V".

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tltcbulldog.blog.hu/api/trackback/id/tr831658599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lara74 2010.01.12. 14:33:30

Szia Zsargal!Itt vagyok megint:)!
Churchill-nek nem is volt bulldogja?Ezen mi is meglepődtünk..

tltcbulldog · http://www.kutyavari.hu/tltc 2010.01.12. 14:36:26

Képzeld, nem volt. :) szinte mindenki úgy tudja, hogy ő bulldogos volt. Nem. Ő törpe uszkárokat szerette. :) Vicces, mi?

zsargal

pinkbull · http://pinkbull.blog.hu 2012.09.02. 20:47:18

Mindezek alapján vajon a Pocok név mire kötelezi az én "gyermekemet"? :) Vagy esetleg a törzskönyvi neve: Brill? :) Utóbbit sokszorosan ritkábban fogja hallani élete során, nyilvánvalóan.

Ez a post is nagyon érdekesre sikerült és ráadásul ismét okosabb lettem. Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása